Voileipä à la Italia
Ihanan rapealle focaccia-leivälle ladomme mozzarellaa, tomaattia ja pestoa. Voileipäkin voi olla Italian inspiroima.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 1 focaccia-leipä
- 4 tl oliiviöljyä
- 1 pallo mozzarella-juustoa
- 1 iso tomaatti
- tammenlehväsalaattia
- friséesalaattia
Pesto
- 100 g tuoretta basilikaa
- 75 g pinjansiemeniä
- 25 g saksanpähkinöitä
- 100 g parmesaania
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Hienonna basilika karkeasti. Leikkaa parmesaani pikkukuutioiksi. Hienonna keskenään basilika, siemenet ja pähkinät sekä parmesaani tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Siirrä pesto kulhoon ja purista valkosipulinkynnet joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Jaa leipä neljään palaan ja halkaise ne. Viipaloi mozzarella ja tomaatti.
3. Leipää ei tarvitse voidella levitteellä, sipaise oliiviöljyä sekä ala- että yläosille. Aseta salaatinlehdet, mozzarella- ja tomaattisiivut alaosille, lusikoi päälle pestoa. Nosta leipien kannet päälle ja makunautinto Italia-höystein on valmis.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku