Voileipä à la Italia

Ihanan rapealle focaccia-leivälle ladomme mozzarellaa, tomaattia ja pestoa. Voileipäkin voi olla Italian inspiroima.

Neljälle

  • 1 focaccia-leipä
  • 4 tl oliiviöljyä
  • 1 pallo mozzarella-juustoa
  • 1 iso tomaatti
  • tammenlehväsalaattia
  • friséesalaattia

Pesto

  • 100 g tuoretta basilikaa
  • 75 g pinjansiemeniä
  • 25 g saksanpähkinöitä
  • 100 g parmesaania
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Hienonna basilika karkeasti. Leikkaa parmesaani pikkukuutioiksi. Hienonna keskenään basilika, siemenet ja pähkinät sekä parmesaani tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana. Siirrä pesto kulhoon ja purista valkosipulinkynnet joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Jaa leipä neljään palaan ja halkaise ne. Viipaloi mozzarella ja tomaatti.

3. Leipää ei tarvitse voidella levitteellä, sipaise oliiviöljyä sekä ala- että yläosille. Aseta salaatinlehdet, mozzarella- ja tomaattisiivut alaosille, lusikoi päälle pestoa. Nosta leipien kannet päälle ja makunautinto Italia-höystein on valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!