Kasviskeitto pistoulla
Resepti: Nicolas Thieulon
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g kuivattuja yön yli liotettuja valkoisia papuja
- 1 pieneksi paloiteltu kesäkurpitsa
- 500 g herneitä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kasvislientä
- suolaa
- pippuria
- parmesaaniraastetta tarjoiluun
Pistou
- 250 g tomaatteja
- 1 iso nippu basilikaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 6 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja pehmennä ne isossa kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Yhdistä pavut, kesäkurpitsa, herneet ja kasvisliemi kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta keittoa noin puoli tuntia, soseuta ja tarkista maku. Tarjoile pistoun ja parmesaaniraasten kera.
Kalttaa tomaatit ja poista niistä siemenet. Jauha tomaatit, basilika, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku