Varma valinta seisovaan pöytään. Juustopiiras voi myös olla lisuke lihalle, linnulle tai esim. savulohelle, ja tietysti sellaisenaan maukkaan salaatin kera.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • noin 200 g juustoraastetta, esim. emmental
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, ja kiedo reunalle alumiinifoliosuikale. Esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

4. Vatkaa täyte.

5. Ota vuoka uunista, poista folio ja kaada täyte vuokaan.

6. Paista kypsäksi, noin 15-20 minuuttia. Tarjoile punaisin paprikapaloin koristeluna.

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka