Juustopiiras
Varma valinta seisovaan pöytään. Juustopiiras voi myös olla lisuke lihalle, linnulle tai esim. savulohelle, ja tietysti sellaisenaan maukkaan salaatin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 150 g voita
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- noin 200 g juustoraastetta, esim. emmental
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, ja kiedo reunalle alumiinifoliosuikale. Esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
4. Vatkaa täyte.
5. Ota vuoka uunista, poista folio ja kaada täyte vuokaan.
6. Paista kypsäksi, noin 15-20 minuuttia. Tarjoile punaisin paprikapaloin koristeluna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa