Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut, fetatäytteiset lampaanjauhelihapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täytä jauheliha fetajuustolla. Nämä pihvit maistuvat yhtä hyviltä, paistoi ne sitten paistinpannussa tai hiiligrillillä. Varo laittamasta liikaa suolaa sillä juusto itsessäänkin on suolaista.

Neljälle

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl hienonnettua timjamia (tai 1 rkl kuivattua)
  • suolaa
  • pippuria
  • 100 g fetajuustoa

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita
  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita jauheliha, kananmuna ja timjami. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

2. Paloittele fetajuusto sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Kieritä jauhelihataikinasta 8 suurta palloa. Paina jokaisen pallon sisään pala juustoa ja muotoile ne kauniiksi pihveiksi.

3. Grillaa pihvejä 4-6 minuuttia kummaltakin puolelta hiiligrillillä tai paista ne vaaleanruskeiksi voissa paistinpannulla. Jos paistinpannun kahva kestää sen, laita koko pannu uuniin ja anna pihvien paistua valmiiksi 10 minuuttia. Tarjoile lohkoperunoiden ja tomaattikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit