Grillatut, fetatäytteiset lampaanjauhelihapihvit
Täytä jauheliha fetajuustolla. Nämä pihvit maistuvat yhtä hyviltä, paistoi ne sitten paistinpannussa tai hiiligrillillä. Varo laittamasta liikaa suolaa sillä juusto itsessäänkin on suolaista.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g lampaan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl hienonnettua timjamia (tai 1 rkl kuivattua)
- suolaa
- pippuria
- 100 g fetajuustoa
Tarjoiluun
- lohkoperunoita
- tomaattikastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita jauheliha, kananmuna ja timjami. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
2. Paloittele fetajuusto sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Kieritä jauhelihataikinasta 8 suurta palloa. Paina jokaisen pallon sisään pala juustoa ja muotoile ne kauniiksi pihveiksi.
3. Grillaa pihvejä 4-6 minuuttia kummaltakin puolelta hiiligrillillä tai paista ne vaaleanruskeiksi voissa paistinpannulla. Jos paistinpannun kahva kestää sen, laita koko pannu uuniin ja anna pihvien paistua valmiiksi 10 minuuttia. Tarjoile lohkoperunoiden ja tomaattikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"