Grillatut, fetatäytteiset lampaanjauhelihapihvit

Täytä jauheliha fetajuustolla. Nämä pihvit maistuvat yhtä hyviltä, paistoi ne sitten paistinpannussa tai hiiligrillillä. Varo laittamasta liikaa suolaa sillä juusto itsessäänkin on suolaista.

Neljälle

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl hienonnettua timjamia (tai 1 rkl kuivattua)
  • suolaa
  • pippuria
  • 100 g fetajuustoa

Tarjoiluun

  • lohkoperunoita
  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita jauheliha, kananmuna ja timjami. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

2. Paloittele fetajuusto sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Kieritä jauhelihataikinasta 8 suurta palloa. Paina jokaisen pallon sisään pala juustoa ja muotoile ne kauniiksi pihveiksi.

3. Grillaa pihvejä 4-6 minuuttia kummaltakin puolelta hiiligrillillä tai paista ne vaaleanruskeiksi voissa paistinpannulla. Jos paistinpannun kahva kestää sen, laita koko pannu uuniin ja anna pihvien paistua valmiiksi 10 minuuttia. Tarjoile lohkoperunoiden ja tomaattikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.