Juustotäytteiset filonyytit
Tarjoile nämä hauraanrapeat nyytit pehmeine täytteineen drinkkipurtavana tai alkuruokana. Ne sopivat myös noutopöytään.
Neljälle
- 6 arkkia filotaikinaa
- 150 g fetajuustoa
- 2 munaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- salaatinlehtisekoitusta
- 10 tummaa viinirypälettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murenna feta kulhoon ja sekoita siihen toinen muna. Mausta valkopippurilla.
2. Puolita filoarkit kahtia. Jaa fetatäytettä arkeille, taittele ne paketeiksi ja nosta uunipellille saumakohta alaspäin. Vatkaa toinen muna ja penslaa sillä filonyytit. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Sirottele rypäleet salaatille ja nosta päällimmäiseksi filonyytit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka