Juustotäytteiset filonyytit

Tarjoile nämä hauraanrapeat nyytit pehmeine täytteineen drinkkipurtavana tai alkuruokana. Ne sopivat myös noutopöytään.

Neljälle

  • 6 arkkia filotaikinaa
  • 150 g fetajuustoa
  • 2 munaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • salaatinlehtisekoitusta
  • 10 tummaa viinirypälettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murenna feta kulhoon ja sekoita siihen toinen muna. Mausta valkopippurilla.

2. Puolita filoarkit kahtia. Jaa fetatäytettä arkeille, taittele ne paketeiksi ja nosta uunipellille saumakohta alaspäin. Vatkaa toinen muna ja penslaa sillä filonyytit. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Sirottele rypäleet salaatille ja nosta päällimmäiseksi filonyytit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!