Siankylkisalaatti krutongeilla
Tässä reseptissä käytämme klassista sveitsiläistä emmentaljuustoa, mutta voit totta kai valita oman suosikkijuustosi.
Neljälle
- 300 g riimisuolattua siankylkeä
- 100 g emmentaljuustoa
- 2 kerää roomansalaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl puristettua sitruunamehua
Krutongit
- 4 viipaletta päivän vanhaa vaaleaa leipää
- 2 rkl voita
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Krutongit: Paloittele leivät 2x2 cm kuutioiksi, paista ne voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Ripottele päälle hiutalesuolaa.
2. Kuutioi siankylki ja laita palat kylmään paistinpannuun. Kuumenna ja paista rapeiksi, valuta talouspaperilla.
3. Kuutioi juusto. Irrota roomansalaatista lehdet ja huuhtele ne, asettele tarjoiluvadille. Laita päälle juusto ja siankylki. Tiputtele päälle öljyä ja viinietikkaa, koristele krutongein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka