Sahramikalakeittoa ja rapeita juustoleipiä
Tämä keitto on mielettömän hyvää arkiruokaa, niin että se tuntuu juhlavalta. Rautu on parasta syksyllä ja talvella, mutta viljeltyä rautua saa ympäri vuoden.
Neljälle
- 1 rautu (n. 800 g)
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 1 fenkoli
- 4 perunaa
- 1 l kalalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1/4 g sahramia (½ pakettia)
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 porkkana
- ½ purjo
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
Juustoleivät
- 2 levyä valmista voitaikinaa
- 1 dl juustoraastetta
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- ½ nippua ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Puhdista ja kuutioi fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat. Siirrä kaikki pataan. Kaada päälle kalaliemi ja lisää tomaattipyree, sahrami ja timjami. Keitä hiljaa kannen alla 15 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli voitaikinalevyt ja jaa ne neljään osaan, sirottele pinnalle juustoraastetta ja rippu suolaa. Kääri rullalle kulmasta lähtien sarveksi. Nosta leivinpaperille uunipellille ja paista 7 minuuttia.
3. Perkaa kala ja jaa se neljään annospalaan. Nosta vihannekset kalaliemestä reikäkauhalla ja soseuta ne tehosekoittimella tms. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi. Puhdista purjo ja suikaloi se. Keitä rautupaloja liemessä porkkana- ja purjoviipaleiden kanssa, kunnes kala on kypsää. Kaada vihannessose takaisin liemeen, sekoita mukaan kerma, suola ja pippuri. Kauho keittoa lämpimille lautasille, jaa porkkana, purjo ja rautupalat jokaiselle lautaselle, ripota pinnalle ruohosipulisilppua. Tarjoile juustoleipien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"