Juhlakranssi

Tämä on todellinen juhlapulla, se sisältää kaikenlaista hyvää yhdessä paketissa. Täytteenä on pähkinöitä, suklaata ja rusinoita, mutta ne voi yhtä hyvin vaihtaa kaneliin ja sokeriin, vähän arkisempaan versioon.

10 palaa

  • 75 g voita
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 25 g hiivaa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • ½ dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl rouhittua suklaata
  • ½ dl rouhittuja pähkinöitä
  • 2 rkl sokeria

Voiteluun

  • 1 muna

Koristeluun

  • raesokeria

Lisäksi

  • pyöreä kakkuvuoka

Valmistusohje

1. Sulata voi kasarissa ja lisää ruokakerma. Lämmitä kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhossa ja liuota se tilkkaan voi-kermaseosta, sekoita joukkoon loput nesteestä. Lisää suola, sokeri ja melkein kaikki jauhot. Vaivaa taikina joustavaksi ja kiiltäväksi. Taikinasta tulee valkoista ja helposti leivottava kerman ansiosta. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Kauli taikina levyksi samoin kuin korvapuusteja tehdessä. Levitä taikinan pinnalle voi ja sirottele pinnalle rusinat, suklaarouhe, pähkinärouhe ja sokeri. Kääri taikina rullalle ja leikkaa se 20 viipaleeksi. Asettele viipaleet hieman kallelleen voideltuun pyöreään kakkuvuokaan. Laske 17 viipaletta ympäri vuoan ja 3 siivua keskelle. Kohota vielä 30 minuuttia.

3. Penslaa leivonnaisen pinta vatkatulla munalla ja ripottele hieman raesokeria päälle. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.