Juhlakranssi
Tämä on todellinen juhlapulla, se sisältää kaikenlaista hyvää yhdessä paketissa. Täytteenä on pähkinöitä, suklaata ja rusinoita, mutta ne voi yhtä hyvin vaihtaa kaneliin ja sokeriin, vähän arkisempaan versioon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaa
- 75 g voita
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 25 g hiivaa
- 2 maustemittaa suolaa
- ½ dl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl rusinoita
- 1 dl rouhittua suklaata
- ½ dl rouhittuja pähkinöitä
- 2 rkl sokeria
Voiteluun
- 1 muna
Koristeluun
- raesokeria
Lisäksi
- pyöreä kakkuvuoka
Valmistusohje
1. Sulata voi kasarissa ja lisää ruokakerma. Lämmitä kädenlämpöiseksi (37 astetta). Murenna hiiva kulhossa ja liuota se tilkkaan voi-kermaseosta, sekoita joukkoon loput nesteestä. Lisää suola, sokeri ja melkein kaikki jauhot. Vaivaa taikina joustavaksi ja kiiltäväksi. Taikinasta tulee valkoista ja helposti leivottava kerman ansiosta. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Kauli taikina levyksi samoin kuin korvapuusteja tehdessä. Levitä taikinan pinnalle voi ja sirottele pinnalle rusinat, suklaarouhe, pähkinärouhe ja sokeri. Kääri taikina rullalle ja leikkaa se 20 viipaleeksi. Asettele viipaleet hieman kallelleen voideltuun pyöreään kakkuvuokaan. Laske 17 viipaletta ympäri vuoan ja 3 siivua keskelle. Kohota vielä 30 minuuttia.
3. Penslaa leivonnaisen pinta vatkatulla munalla ja ripottele hieman raesokeria päälle. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka