Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mokkakääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kääretorttu maistuu ihanasti kahvilta. Jos haluat tehdä siitä vielä ”aikuisemman”, käytä täytteeseen veden sijasta liraus konjakkia tai tummaa rommia.

12-15 siivuun

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ dl kahvikermaa

Täyte

  • 100 g voita, pehmeää
  • 1 rkl pikakahvia
  • 1 rkl vettä
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 munankeltuaista

Vuokaan

  • voita + jauhoja
  • kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla, penslaa se halutessasi kevyesti voisulalla ja jauhota. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Sekoita mukaan kerma ja levitä taikina uunipannulle.

2. Paista uunin alatasolla 5 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille heti otettuasi se uunista. Laita sen päälle kostea pyyheliina ja anna jäähtyä.

3. Sekoita pikakahvi 1 rkl vettä. Sekoita täyte ja levitä torttupohjalle. Kääri torttu rullalle ja laita se sauma alaspäin jääkaappiin jäähtymään ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu