Kaikki yhdessä -pata kaalin ja papujen kera
Arkivegetariaanille tämä pata on täydellinen päivällinen. Sen voi valmistella edellisenä iltana ja lämmittää, kun on ruoka-aika. Kun kerran keität papuja, kannattaa keittää enemmänkin kerralla ja pakastaa pienissä annospusseissa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kaalinpää
- 3 dl keitettyjä, valkoisia papuja
- 3 tomaattia
- 250 g parsakaalia (brokkolia)
- 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
- 1 ruukku oreganoa
- oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi kaali. Kuumenna paistinpannu ja paista kaali kullanruskeaksi oliiviöljyssä.
2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita pohjalle kaali, lisää pavut, parsakaali ja lohkotut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada päälle tomaattimurska ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti