Kaikki yhdessä -pata kaalin ja papujen kera

Arkivegetariaanille tämä pata on täydellinen päivällinen. Sen voi valmistella edellisenä iltana ja lämmittää, kun on ruoka-aika. Kun kerran keität papuja, kannattaa keittää enemmänkin kerralla ja pakastaa pienissä annospusseissa.

Neljälle

  • ½ kaalinpää
  • 3 dl keitettyjä, valkoisia papuja
  • 3 tomaattia
  • 250 g parsakaalia (brokkolia)
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 ruukku oreganoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali. Kuumenna paistinpannu ja paista kaali kullanruskeaksi oliiviöljyssä.

2. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita pohjalle kaali, lisää pavut, parsakaali ja lohkotut tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada päälle tomaattimurska ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.