Sadonkorjuun kasvispata
Tämä on helposti valmistettava ja kevyt pata, jonka voi tarjoilla kasvispääruokana tai lisukkeena lihalle tai kanalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g keräkaalia
- 3-4 porkkanaa
- 1 purjo
- 2-3 paprikaa
- 250 g vihreitä papuja
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl timjamia tai rakuunaa
- 1 laakerinlehti
- 3 dl kasvislientä
Valmistusohje
1. Suikaloi tai viipaloi kasvikset ja lado ne pataan.
2. Mausta ja lisää laakerinlehti. Kaada päälle niin paljon lientä että kasvikset lähes peittyvät.
3. Hauduta hiljalleen kannen alla kypsäksi 30-40 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti