Sadonkorjuun kasvispata

Tämä on helposti valmistettava ja kevyt pata, jonka voi tarjoilla kasvispääruokana tai lisukkeena lihalle tai kanalle.

Neljälle

  • n. 500 g keräkaalia
  • 3-4 porkkanaa
  • 1 purjo
  • 2-3 paprikaa
  • 250 g vihreitä papuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl timjamia tai rakuunaa
  • 1 laakerinlehti
  • 3 dl kasvislientä

Valmistusohje

1. Suikaloi tai viipaloi kasvikset ja lado ne pataan.

2. Mausta ja lisää laakerinlehti. Kaada päälle niin paljon lientä että kasvikset lähes peittyvät.

3. Hauduta hiljalleen kannen alla kypsäksi 30-40 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.