Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta
Mikä ihana makujen ja värien sinfonia runsaista vihanneksista tuleekaan. Tämä resepti on vain suuntaa-antava: voit vaihdella tai lisätä aineksia makusi tai saatavuuden mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
6 hengelle
- 1 keltainen kesäkurpitsa
- 1 vihreä kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 1 munakoiso
- 1 keltainen paprika
- oliiviöljyä
- tomaattipyreetä
- tuoreita mausteyrttejä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 2 dl kermaviiliä
- 3 rkl maustekurkkua kuutioina
- suolaa ja valkopippuria
- tuoreita mausteyrttejä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuutioi maustekurkku pieneksi. Sekoita kurkkukuutioihin kermaviili, majoneesi ja mausteet. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti. Koristele vihreillä yrteillä.
2. Kuutioi kesäkurpitsat ja munakoiso. Kuori ja lohko sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä, tarvittaessa useassa erässä. Sekoita lopuksi kaikki yhteen ja mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa paprika, josta siemenet on poistettu, pienehköiksi paloiksi. Kuullota hetki öljyssä ja sekoita muiden ainesten sekaan. Hienonna tuoreita yrttejä ja sirottele ruoan päälle. Tarjoile kylmä kastike kuumien kasvisten rinnalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka