Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puutarhurin kasvispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kasvispata maistuu sellaisenaan, tai liharuoan lisukkeena.

Ainekset

  • 2 dl punaisia kidneypapuja
  • 100 g porkkanoita
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 100 g sipulia
  • 10 minimaissia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 dl kasvislientä
  • 1 1/2 dl tomaattimehua
  • 2 rkl Rajamäen Mausteista Etikkaa
  • 1 rkl ohrakasta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl timjamia
  • (suolaa)

Valmistusohje

Puhdista ja huuhtele pavut. Liota papuja runsaassa vedessä 8–10 tuntia ja keitä niitä liotuksen jälkeen 50–60 minuuttia. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paloittele minimaissit.

Hauduta kasviksia jonkin aikaa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimehu, kasvisliemi ja etikka. Keitä 10 minuuttia ja lisää keitetyt pavut sekä pieneen, kylmään vesitilkkaan liuotettu ohrakas. Keitä pari minuuttia.

Mausta valmis pata soijakastikkeella, timjamilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa sellaisenaan tuoreen leivän kanssa, riisin kera tai liharuokien lisäkkeenä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata