Puutarhurin kasvispata
Kasvispata maistuu sellaisenaan, tai liharuoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl punaisia kidneypapuja
- 100 g porkkanoita
- 200 g kesäkurpitsaa
- 100 g sipulia
- 10 minimaissia
- 1 rkl öljyä
- 1 1/2 dl kasvislientä
- 1 1/2 dl tomaattimehua
- 2 rkl Rajamäen Mausteista Etikkaa
- 1 rkl ohrakasta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl timjamia
- (suolaa)
Valmistusohje
Puhdista ja huuhtele pavut. Liota papuja runsaassa vedessä 8–10 tuntia ja keitä niitä liotuksen jälkeen 50–60 minuuttia. Suikaloi porkkanat ja kesäkurpitsa. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paloittele minimaissit.
Hauduta kasviksia jonkin aikaa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimehu, kasvisliemi ja etikka. Keitä 10 minuuttia ja lisää keitetyt pavut sekä pieneen, kylmään vesitilkkaan liuotettu ohrakas. Keitä pari minuuttia.
Mausta valmis pata soijakastikkeella, timjamilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa sellaisenaan tuoreen leivän kanssa, riisin kera tai liharuokien lisäkkeenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä