1. Tarkista, että kaikki simpukat elävät kopauttamalla niitä työpöytään. Simpukat, jotka eivät sulkeudu on heitettävä pois. Kuori 12 katkaravusta pyrstökuori, jätä päät paikoilleen; nämä ovat koristeiksi. Kuori loput katkaravut kokonaan ja säästä kaikki kuoret. Siirrä kuoritut ravut sivuun. Kuullota ravunkuoria öljyssä ja kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät. Lisää joukkoon simpukat ja keitä, kunnes kaikki ovat avautuneet (ne, jotka eivät avaudu on heitettävä pois). Nosta simpukat liemestä ja pidä lämpimänä. Siivilöi liemi.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista fenkolikerä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi. Kuori myös perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti. Lisää sitten fenkoli, porkkana ja peruna. Kuullota kaikkia muutama minuutti ja lisää sitten kalaliemi ja rapu-simpukkaliemi. Leikkaa tomaatit saksilla palasiksi suoraan purkissa ja kumoa purkki liemineen keitokseen. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa 15 minuuttia.
3. Pujota säästetyt katkaravut puisiin grillivartaisiin. Kuutioi kala kauniisti kuutioihin ja lisää kalapalat, sahrami ja viini keittoon. Anna poreilla vielä 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Lisää silloin kokonaan kuoritut katkaravut. Jaa keitto lämmitettyihin annoskulhoihin, lisää simpukat ja koristele jokainen annos katkarapuvartaalla.