Mehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuilla

Tämä on mehevä pata, johon valmistat liemen itse. Tarjoile mielellään rapean valkosipulileivän kera.

Neljälle

  • 400 g turskafileetä
  • 1 verkko sinisimpukoita
  • 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 300 g kuorellisia katkarapuja
  • ½ purjo
  • ½ keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ tl tomaattipyreetä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ g sahramia
  • 2 tl persiljaa, hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sulata kala puoliksi jos käytät pakastekalaa. Paloittele viistoiksi viipaleiksi. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois ne jotka ovat avoimia, eivätkä sulkeudu kun kopautat kuorta. Keitä simpukat viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat jotka eivät ole avautuneet keittämisen aikana. Siivilöi ja säästä liemi.

2. Kuori katkaravut ja laita kuoret kalaliemeen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla 10 minuuttia kannen alla. Siivilöi ja säästä liemi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi ja paista siinä sipulia pari minuuttia kunnes se on kuultavaa ja läpinäkyvää. Purista mukaan valkosipuli, lisää tomaattipyree, suola ja basilika.

3. Lisää simpukka- ja katkarapuliemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla pari minuuttia. Lisää kerma, ranskankerma ja sahrami. Anna poreilla 15 minuuttia. Lisää kalat ja hauduta vielä 7 minuuttia. Lisää katkaravut ja simpukat. Kuumenna, ripottele päälle persiljaa ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.