Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mehevä kalapata simpukoilla ja katkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mehevä pata, johon valmistat liemen itse. Tarjoile mielellään rapean valkosipulileivän kera.

Neljälle

  • 400 g turskafileetä
  • 1 verkko sinisimpukoita
  • 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 300 g kuorellisia katkarapuja
  • ½ purjo
  • ½ keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ½ tl tomaattipyreetä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • ½ g sahramia
  • 2 tl persiljaa, hienonnettuna

Valmistusohje

1. Sulata kala puoliksi jos käytät pakastekalaa. Paloittele viistoiksi viipaleiksi. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois ne jotka ovat avoimia, eivätkä sulkeudu kun kopautat kuorta. Keitä simpukat viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne simpukat jotka eivät ole avautuneet keittämisen aikana. Siivilöi ja säästä liemi.

2. Kuori katkaravut ja laita kuoret kalaliemeen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla 10 minuuttia kannen alla. Siivilöi ja säästä liemi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi ja paista siinä sipulia pari minuuttia kunnes se on kuultavaa ja läpinäkyvää. Purista mukaan valkosipuli, lisää tomaattipyree, suola ja basilika.

3. Lisää simpukka- ja katkarapuliemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna poreilla pari minuuttia. Lisää kerma, ranskankerma ja sahrami. Anna poreilla 15 minuuttia. Lisää kalat ja hauduta vielä 7 minuuttia. Lisää katkaravut ja simpukat. Kuumenna, ripottele päälle persiljaa ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata