1. Huuhtele ja puhdista simpukat kylmän, juoksevan veden alla. Heitä pois rikkinäiset ja ne, jotka eivät sulkeudu. Kuori ja silppua salotit ja valkosipuli, kuori ja viipaloi perunat ja leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuullota 70 g pekonisuikaleita, salottisilppua ja valkosipulia öljyssä isossa kattilassa. Lisää simpukat, valkoviini, vesi ja persilja, kiehauta ja keitä, kunnes simpukat ovat avautuneet. Nosta simpukat ja persiljat liemestä reikäkauhalla ja anna jäähtyä. Irrota 1/3 simpukoista kuoristaan ja laita ne kulhoon.
3. Kaada kerma simpukkaliemeen, laita mukaan perunaviipaleet ja keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Avaa osterit. Ota ne yksitellen pyyheliinaan litteä puoli ylöspäin, ujuta veitsi kuorien väliseen rakoon, leikkaa lihas, niin että saat kuoren auki. Haista, että osteri tuoksuu tuoreelta ja mereltä. Poimi mahdolliset kuorenkappaleet ja irrota osteri varovasti sitkeästä pikkulihaksesta. Ota osterien liemi talteen, aja itse osterit mikserissä ja kaada keiton joukkoon. Miksaa sitten keitto sileäksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi keitto pataan.
4. Suikaloi pekonit koristeluun, paista ne rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Kuori kurkku, halkaise, raaputa siemenet pois ja kuutioi kurkku. Jaa kurkkukuutiot neljälle syvälle lautaselle. Jaa lautasille myös kuorimiasi simpukoita. Vatkaa keitto vielä vaahtoavaksi sauvasekoittimella, kaada se lautasille ja koristele pekonilla.