Sahramikeitto paahdettujen äyriäisten kera

Älä anna pitkän ainesluettelon pelästyttää, sillä tämä ruoka on todella nopea ja helppotekoinen juhlaruoka. Tarjoile pääruokana leivän kanssa.

Neljälle

  • 20 sinisimpukkaa kuorineen
  • 4 merirapua
  • 200 g katkarapuja
  • 8 kampasimpukkaa

Sahramikeitto

  • 2 salottisipulia
  • ½ purjo, valkoinen osa
  • 50 g fenkolia
  • 4 perunaa
  • 2 tomaattia
  • 2 ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ g sahramia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 l kalalientä
  • 2 maustemittaa timjamia
  • 1 pieni laakerinlehti
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • aioli

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhtele simpukat huolella. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä naputtaa pöytään. Kalttaa tomaatit, puolita ja poista niistä siemenet, leikkaa malto kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat. Kuori salotit, puhdista purjo ja fenkoli. Silppua sipulit, viipaloi purjo ja fenkoli.

2. Kuullota kattilassa sipuli, purjo ja fenkoli oliiviöljyssä ruskistamatta. Lisää kalaliemi, viini, perunat, sahrami, timjami ja laakerinlehti. Keitä 10 minuuttia. Lisää keittoon viimeiseksi simpukat ja perunat ja keitä sen aikaa, että simpukat aukeavat. Nosta simpukat keitosta ja laita sivuun. Siivilöi liemestä vihannekset ja soseuta ne tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Laita vihannessose takaisin liemeen ja mausta keitto suolalla ja pippurilla myllystä.

3. Halkaise meriravut pitkittäin ja poista maha ja suoli. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön lopputupsu paikoilleen. Penslaa kuuma paistinpannu pienellä öljytilkalla ja paahda kampasimpukoita, merirapuja ja katkarapuja muutama minuutti, kunnes meriravut ja kampasimpukat muuttuvat valkoisiksi. Tarjoile paahdetut äyriäiset sekä keitetyt sinisimpukat yhdessä kuuman keiton kanssa. Tarjoa aioli erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat