Arkihieno turskapata
Tämä on helppo kalapata, jossa voit vaihdella muutakin valkoista, kiinteälihaista kalaa saatavuuden mukaan. Majoneesi, johon on puristettu valkosipulia, korostaa ja korottaa makua entisestään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 6-8 perunaa
- 1 pieni purjo
- 1 kalaliemikuutio
- 2,5 dl vettä
- 400 g pakasteturskaa siivuina
- suolaa ja pippuria
- 2 tl kirveliä
- 3 rkl tillisilppua
- 1 pieni purkki simpukoita vedessä
- 100 g kuorittuja katkarapuja
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ohuelti. Suikaloi purjo. Sekoita liemikuutio kiehuvaan veteen padassa. Pane perunat ensin pataan, suolaa, lisää sitten purjosilppu päälle. Keitä voimakkaasti muutama minuutti, kunnes perunat ovat puolikypsiä.
2. Pane turskaviipaleet pataan ja mausta. Peitä kannella ja käännä lämpö pois levyltä. Anna padan hautua kypsäksi jälkilämmössä.
3. Lisää valmiiseen pataan valutetut simpukat, katkaravut ja tillisilppu ja kuumenna nopeasti, älä keitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"