Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Arkihieno turskapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on helppo kalapata, jossa voit vaihdella muutakin valkoista, kiinteälihaista kalaa saatavuuden mukaan. Majoneesi, johon on puristettu valkosipulia, korostaa ja korottaa makua entisestään.

Neljälle

  • 6-8 perunaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2,5 dl vettä
  • 400 g pakasteturskaa siivuina
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl kirveliä
  • 3 rkl tillisilppua
  • 1 pieni purkki simpukoita vedessä
  • 100 g kuorittuja katkarapuja

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ohuelti. Suikaloi purjo. Sekoita liemikuutio kiehuvaan veteen padassa. Pane perunat ensin pataan, suolaa, lisää sitten purjosilppu päälle. Keitä voimakkaasti muutama minuutti, kunnes perunat ovat puolikypsiä.

2. Pane turskaviipaleet pataan ja mausta. Peitä kannella ja käännä lämpö pois levyltä. Anna padan hautua kypsäksi jälkilämmössä.

3. Lisää valmiiseen pataan valutetut simpukat, katkaravut ja tillisilppu ja kuumenna nopeasti, älä keitä.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata