Arkihieno turskapata

Tämä on helppo kalapata, jossa voit vaihdella muutakin valkoista, kiinteälihaista kalaa saatavuuden mukaan. Majoneesi, johon on puristettu valkosipulia, korostaa ja korottaa makua entisestään.

Neljälle

  • 6-8 perunaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2,5 dl vettä
  • 400 g pakasteturskaa siivuina
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl kirveliä
  • 3 rkl tillisilppua
  • 1 pieni purkki simpukoita vedessä
  • 100 g kuorittuja katkarapuja

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ohuelti. Suikaloi purjo. Sekoita liemikuutio kiehuvaan veteen padassa. Pane perunat ensin pataan, suolaa, lisää sitten purjosilppu päälle. Keitä voimakkaasti muutama minuutti, kunnes perunat ovat puolikypsiä.

2. Pane turskaviipaleet pataan ja mausta. Peitä kannella ja käännä lämpö pois levyltä. Anna padan hautua kypsäksi jälkilämmössä.

3. Lisää valmiiseen pataan valutetut simpukat, katkaravut ja tillisilppu ja kuumenna nopeasti, älä keitä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.