Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kala-äyriäissalaatti sweet chili -kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä salaatissa sekä äyriäiset että sienet marinoidaan ennen ainesten yhdistämistä. Salaatti sopii niin alkuruoaksi kuin ruokalajiksi seisovaan pöytään. Jos tarjoilet sen alkuruokana, paahdettu leipä on hyvä lisuke.

Kahdeksalle

  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 100 g mustekalarenkaita
  • 100 g purkkisimpukoita
  • 100 g surimia
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • ¼ hunajameloni
  • 1 avokado

Äyriäismarinadi

  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl puristettua appelsiinimehua
  • 2 valkosipulinkynttä

Sitronetti

  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 3 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Chilikastike

  • 1 chili
  • 1 ½ dl majoneesia
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • ½ dl sweet chili -kastiketta
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 maustemittaa cayennepippuria

Koristeluun

  • salaatinlehtiä
  • kevätsipulia
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Purista appelsiinista mehu, sekoita valkoviinin kera ja purista mukaan valkosipuli. Laita katkaravut, mustekalarenkaat, simpukat ja surimit marinadiin ja anna maustua 1 tunti. Sitronetti: Sekoita öljy ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Lohko herkkusienet, laita ne sitronettiliemeen ja marinoi 1 tunti.

2. Chilikastike: Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita majoneesi ja kermaviili. Purista mukaan valkosipuli, lisää hienonnettu chili. Lisää sweet chili -kastike, chilijauhe ja cayennepippuri. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.

3. Paloittele paprika, meloni ja avokado kuutioiksi. Valuta herkkusienet ja sekoita kuutioiden kera. Valuta äyriäiset ja kääntele mukaan salaattiin. Asettele vadille salaatinlehtiä ja laita äyriäissalaattia päälle. Koristele kevätsipulilla ja sitruunalla, tarjoile chilikastike erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Kalasalaatti