Kolme kevyttä kastiketta äyriäisherkutteluun
Tässä on kolme äyriäiskastiketta jotka sopivat hyvin hummerin, keisarihummerin, katkarapujen ja vaikka simpukoiden kera. Yhdelle hengelle tarvitaan puolikas hummeri, eli n. 250 g, tai puolikas taskurapu sekä keisarihummeri, muutama katkarapu ja/tai simpukoita. Jos haluat vain tarjoilla hummeria tai taskurapua, niitä tarvitaan kokonainen per ruokailija.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- äyriäisiä kuten yllä mainittu
Kuuma tomaattikastike
- 1 chilipalko
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 400 g paseerattua tomaattia
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 rkl kuivattua rakuunaa tai oreganoa
Viileä avokadokastike
- 2 isoa avokadoa
- 1 limetti
- 1 ruukku basilikaa
- 2 dl ruoanlaittojugurttia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valkosipuli-sahramikastike
- 0,25 g sahramia
- ½ tl suolaa
- 2 tl sokeria
- ½ dl kiehuvaa vettä
- 4 dl ruoanlaittojugurttia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta chilipippuria
Valmistusohje
1. Kuuma tomaattikastike: Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Halkaise chilipalko, leikkaa pois siemenet ja väliseinät. Hiero morttelissa survimella valkosipulinkynnet ja fariinisokeri hienoksi tahnaksi. Sekoita chili, valkosipuli, fariinisokeri ja inkivääri paseerattujen tomaattien kera.
2. Viileä avokadokastike: Pese limetti hyvin ja raasta kuoren vihreä osa hienosti. Säästä hedelmä. Hienonna basilika. Koverra avokadon hedelmäliha lusikalla ja muussaa hedelmäliha. Puserra päälle limetinmehu, lisää basilika ja raastettu limetinkuori. Lisää jugurttia kunnes kastike on halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Valkosipuli-sahramikastike: Hiero morttelissa survimella sahrami ja suola. Kaada seos kulhoon, lisää ½ dl kiehuvaa vettä. Sekoita kunnes sahrami on liuennut veteen. Puserra mukaan valkosipuli ja lisää chili. Lisää ruoanlaittojugurtti. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä