Kolme kastiketta grillatulle lihalle

Maistuvat kastikkeet ja iso kulho maukasta salaatti kruunaavat grillijuhlan. Testaa yksi tai useampi kastike, kun seuraavan kerran grillaat.

Ainekset

  • 4 annosta

Barbecuekastike

  • 1 paprika, noin 100 g
  • 1 sipuli, 100 g
  • varsiselleriä 100 g
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 30 g tuoretta inkivääriä
  • 100 g voita
  • 1 1/4 dl tomaattipyreetä
  • noin ½ tl timjamia
  • 3/4 tl oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl siirappia
  • 3/4 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia

Avokadohöystö

  • 1 kypsä avokado
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chilipalko
  • ripaus suolaa
  • 1 limetin mehu

Viherpippurikastike

  • 1 rkl kuivattuja viherpippureita
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Barbecuekastike: Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna varsiselleri, paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa. Pane kattilaan hienonnetut kasvikset, inkivääri, tomaattipyree, timjami, oregano, oliiviöljy, siirappi, juustokumina, Worchestershire-kastike, viinietikka ja sinappi. Hauduta 15 minuuttia.

2. Avokadohöystö: Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kulhoon. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Halkaise chilipalko pituussuunnassa ja poista siemenet. Hienonna chili. Lisää chili ja limettimehu avokadoseokseen ja mausta suolalla.

3. Viherpippurikastike: Sekoita viherpippurit, ranskankerma, sinappi, suola ja valkopippuri. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat