Äyriäissalaatti kolmella kastikkeella
Äyriäisistä ja raputangoista valmistat raikkaan salaatin noutopöytään. Se on myös maistuva alkuruoka. Tarjoa lisänä chilikastiketta ja tuoretta leipää.
- Ruokavalio: Gluteeniton
8 annosta
- 250 g surimi-raputankoja
- 25 rapua
- 250 g mustekalaa
- 250 g kuorittuja katkarapuja
- 1 jäävuorisalaatti
- 250 g herkkusieniä
- 5 avokadoa
- 2 punaista paprikaa
Chilikastike
- 1½ dl kermaviiliä
- 3 dl majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1 pieni chilipalko
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1/4 tl cayennenpippuria
Sitruunaliemi
- 1½ rkl sitruunamehua
- ½ dl öljyä
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- ½ dl valkoviiniä
- 1 dl appelsiinimehua
- 1 valkosipulinkynsi
Koristeluun
- tilliä
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi valkoviinistä ja appelsiinimehusta. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Marinoi raputankoja, rapuja ja mustekalaa tunnin ajan. Sekoita sitruunaliemi sitruunamehusta ja öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi. Pane ne sitruunaliemeen ja anna marinoitua tunnin ajan.
2. Chilikastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Poista chilipalosta siemenet, hienonna palko ja lisää kastikkeeseen. Lisää makea chilikastike. Mausta chilijauheella ja cayennenpippurilla. Pane viileään odottamaan tarjoilua.
3. Kuori ja paloittele avokadot. Kuutioi paprikat. Valuta herkkusienet ja sekoita ne avokadojen ja paprikoiden kanssa. Revi salaatti pienemmäksi ja aseta tarjoiluvadille. Valuta äyriäissekoitus ja lisää joukkoon katkaravut varovasti sekoittaen. Pane herkkusieni- ja äyriäissekoitukset salaatin päälle. Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä