Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäissalaatti kolmella kastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Äyriäisistä ja raputangoista valmistat raikkaan salaatin noutopöytään. Se on myös maistuva alkuruoka. Tarjoa lisänä chilikastiketta ja tuoretta leipää.

8 annosta

  • 250 g surimi-raputankoja
  • 25 rapua
  • 250 g mustekalaa
  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 jäävuorisalaatti
  • 250 g herkkusieniä
  • 5 avokadoa
  • 2 punaista paprikaa

Chilikastike

  • 1½ dl kermaviiliä
  • 3 dl majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1 pieni chilipalko
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1/4 tl cayennenpippuria

Sitruunaliemi

  • 1½ rkl sitruunamehua
  • ½ dl öljyä
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 valkosipulinkynsi

Koristeluun

  • tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi valkoviinistä ja appelsiinimehusta. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Marinoi raputankoja, rapuja ja mustekalaa tunnin ajan. Sekoita sitruunaliemi sitruunamehusta ja öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi. Pane ne sitruunaliemeen ja anna marinoitua tunnin ajan.

2. Chilikastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Poista chilipalosta siemenet, hienonna palko ja lisää kastikkeeseen. Lisää makea chilikastike. Mausta chilijauheella ja cayennenpippurilla. Pane viileään odottamaan tarjoilua.

3. Kuori ja paloittele avokadot. Kuutioi paprikat. Valuta herkkusienet ja sekoita ne avokadojen ja paprikoiden kanssa. Revi salaatti pienemmäksi ja aseta tarjoiluvadille. Valuta äyriäissekoitus ja lisää joukkoon katkaravut varovasti sekoittaen. Pane herkkusieni- ja äyriäissekoitukset salaatin päälle. Koristele tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti