Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt thaimaalainen tonnikalasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta. Energiapitoisuus: 286 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Ainekset

  • 2 kpl porkkanoita
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • 20 g cashewpähkinöitä
  • 1.5 rkl Spice Up Thai -kalakastiketta
  • 5 tl sokeria
  • 2 kpl tuoretta chiliä
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 lime
  • 400 g kiinankaalia
  • 35 g tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat. Puolita kirsikkatomaatit.

Valuta tonnikala öljystä.

Paahda cashewpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla.

Sekoita porkkana, tomaatit ja tonnikala keskenään.

Sekoita kastiketta varten sokeri ja kalakastike keskenään.

Poista chileistä halutessasi siemenet ja hienonna palot hyvin pieneksi joukkoon.

Kuori ja purista valkosipulin kynnet mukaan, purista sekaan myös yhden limen mehu.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, kääntele tonnikalaseokseen.

Huuhdo ja suikaloi kiinankaali annoslautasille. Hienonna joukkoon korianteria. Nosta tonnikalaseosta päälle. Ripottele pinnalle cashewpähkinöitä.

Tuoreimmat aiheesta

Kalasalaatti