Kevyt thaimaalainen tonnikalasalaatti

4 annosta. Energiapitoisuus: 286 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 2 kpl porkkanoita
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • 20 g cashewpähkinöitä
  • 1.5 rkl Spice Up Thai -kalakastiketta
  • 5 tl sokeria
  • 2 kpl tuoretta chiliä
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 lime
  • 400 g kiinankaalia
  • 35 g tuoretta korianteria

Valmistusohje

Kuori ja raasta porkkanat. Puolita kirsikkatomaatit.

Valuta tonnikala öljystä.

Paahda cashewpähkinät kuivalla, kuumalla pannulla.

Sekoita porkkana, tomaatit ja tonnikala keskenään.

Sekoita kastiketta varten sokeri ja kalakastike keskenään.

Poista chileistä halutessasi siemenet ja hienonna palot hyvin pieneksi joukkoon.

Kuori ja purista valkosipulin kynnet mukaan, purista sekaan myös yhden limen mehu.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, kääntele tonnikalaseokseen.

Huuhdo ja suikaloi kiinankaali annoslautasille. Hienonna joukkoon korianteria. Nosta tonnikalaseosta päälle. Ripottele pinnalle cashewpähkinöitä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!