Turskasalaatti
Insalata di baccalàn voi antaa vetäytyä jääkaapissa tai tarjoilla välittömästi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 900 g kuivattua turskaa
- 1 porkkana puolitettuna
- 1 selleri puolitettuna
- 1 sipuli neljään osaan leikattuna
- 300 ml neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- 2½ dl oliiveja
- pieni nippu persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
- Leikkaa turska 5 x 5 cm paloihin
- Laita porkkanat, selleri ja sipuli kylmään veteen isossa kattilassa. Kun vesi alkaa kiehua, lisää kalat ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on hiutaleista.
- Kun kala on kypsää, poista nahat ja mahdolliset ruodot.
- Hajoita kalat ja laita salaattikulhoon oliivien, neitsytoliiviöljyn, suolan ja persiljasilpun kanssa.
- Sekoita hyvin.
- Anna levätä jääkaapissa tai tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku