Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kolme herkullista levitettä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä levitteet maistuvat leipäpalan päällä varsinaista pääruokaa odotellessa tai välipalana. Hummus-tahnaan tarvitset seesaminsiemenistä jauhettua tahine-tahnaa. Sen voi korvata seesamöljyllä.

Ainekset

  • 4 annosta

Tsatsiki

  • 2 dl ruokajogurttia
  • ½ kurkku
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä

Guacamole

  • 1 avokado
  • 1 tl vastapuristettua limettimehua
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suikaloitua chilipalkoa
  • 1 tomaatti
  • ½ tl suolaa

Hummus-tahna

  • 1 prk keitettyjä kikherneitä
  • 1 rkl tahine-tahnaa tai 2 tl seesamöljyä
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Tsatsiki: Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla terällä. Lisää kurkkuraasteeseen 1 tl suolaa ja odota hetki, että neste erottuu. Purista raasteesta neste ja sekoita sen joukkoon ruokajogurtti. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

2. Guacamole: Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatti. Soseuta avokado haarukalla ja lisää limettimehu nopeasti soseen joukkoon. Sekoita avokadososeeseen punasipuli, tomaattipalat ja chili. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla.

3. Hummus-tahna: Valuta kikherneet, säästä liemi. Soseuta kikherneet, tahine-tahna, sitruunamehu ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Ohenna tarvittaessa kikherneiden liemellä.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike