Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Turskaa persiljakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitetty turska munakastikkeella on klassikko. Tässä muunnoksessa paistamme turskan uunissa ja tarjoilemme sen ihanan persiljakastikkeen kera. Myös kolja, seiti, hoki tai muu valkealihainen kala sopii hyvin kastikkeen kanssa.

Neljälle

  • 600 g turskafileetä
  • 50 g voita
  • suolaa, valkopippuria

Kastike

  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • ½ dl ruokakermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • suolaa, valkopippuria

Tarjoiluun

  • 200 g perunoita
  • tilliä koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pieni uunipannu, laita kala siihen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita kalan päälle voinokareita. Peitä foliolla. Paista uunissa, kunnes kalan sisälämpötila on 60 astetta, tämä vie n. 15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.

2. Paista voi ja vehnäjauhot pienessä kattilassa. Lisää kalaliemi, kerma ja maito ja anna kastikkeen poreilla n. 5 minuuttia niin, että jauhojen maku häipyy. Lisää persilja, mausta suolalla ja pippurilla. Ota kattila liedeltä ja pidä kastike lämpimänä. Voit hyvin vaihtaa puolet kermasta maitoon, jos haluat kevyemmän kastikkeen.

3. Tarjoile kala kastikkeen ja vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Turskaa