Turskaa persiljakastikkeella
Keitetty turska munakastikkeella on klassikko. Tässä muunnoksessa paistamme turskan uunissa ja tarjoilemme sen ihanan persiljakastikkeen kera. Myös kolja, seiti, hoki tai muu valkealihainen kala sopii hyvin kastikkeen kanssa.
Neljälle
- 600 g turskafileetä
- 50 g voita
- suolaa, valkopippuria
Kastike
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä
- ½ dl ruokakermaa
- 1 ½ dl maitoa
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- suolaa, valkopippuria
Tarjoiluun
- 200 g perunoita
- tilliä koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pieni uunipannu, laita kala siihen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita kalan päälle voinokareita. Peitä foliolla. Paista uunissa, kunnes kalan sisälämpötila on 60 astetta, tämä vie n. 15 minuuttia kalan paksuudesta riippuen.
2. Paista voi ja vehnäjauhot pienessä kattilassa. Lisää kalaliemi, kerma ja maito ja anna kastikkeen poreilla n. 5 minuuttia niin, että jauhojen maku häipyy. Lisää persilja, mausta suolalla ja pippurilla. Ota kattila liedeltä ja pidä kastike lämpimänä. Voit hyvin vaihtaa puolet kermasta maitoon, jos haluat kevyemmän kastikkeen.
3. Tarjoile kala kastikkeen ja vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti