Kalagratiini katkarapukastikkeen kera

Tämä on loistokas kalagratiini hyvän kastikkeen kanssa. Kampelan voi vaihtaa koljaan, turskaan tai merianturaan.

Kuudelle

  • 600 g kampelafileitä
  • sitruunamehua
  • 3/4 dl valkoviiniä
  • 6 annosta perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • 2 dl juustoraastetta
  • 100 g herkkusieniä
  • suolaa

Kastike

  • 400 g katkarapuja kuorineen
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori katkaravut, säästä kuoret ja siirrä sivuun kymmenkunta katkaa koristeluun. Paista kuoria 2 rkl:ssa voita padassa noin 15 minuuttia, lisää sipulisilppu, mausteet ja tomaattipyree. Kaada joukkoon viini ja kalaliemi ja keitä hiljaa 15-20 minuuttia.

2. Siivilöi liemi ja keitä kokoon puoleksi alkuperäisestä. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, kaada joukkoon kerma ja kokoonkeitetty liemi. Keitä 5-10 minuuttia. Ota kastike levyltä ja sekoita siihen keltuainen ja katkaravut.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suolaa fileet ja lado ne uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehua ja valuta viini. Peitä foliolla ja keitä lähes kypsäksi uunissa. Kaada neste vuoasta ja levitä katkarapukastike kalan päälle.

4. Sekoita perunasoseeseen keltuainen ja juustoraaste. Pursota tai lusikoi se vuokaan kalan ympärille. Sirottele pinnalle herkkusienet ja gratinoi 250-275-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut väriä. Koristele katkaravuilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.