Matjesgratiini
Valmista matjessillit vaihteen vuoksi uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kolmelle
- 1 prk matjespaloja
- 1 iso omena, kuutioina
- 1 punasipuli, hienonnettuna
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 3 rkl hienonnettua tilli
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita puolet omenakuutioista voideltuun uunivuokaan, lado sitten vuorotellen punasipulia ja silliä vuokaan ja loput omenakuutiot päälle.
2. Vatkaa kerma, sekoita yrttien kera ja kaada vuokaan, töki aineksia hieman jotta kerma valuu fileiden väliin. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi