Matjesgratiini

Valmista matjessillit vaihteen vuoksi uunissa.

Kolmelle

  • 1 prk matjespaloja
  • 1 iso omena, kuutioina
  • 1 punasipuli, hienonnettuna
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 3 rkl hienonnettua tilli
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita puolet omenakuutioista voideltuun uunivuokaan, lado sitten vuorotellen punasipulia ja silliä vuokaan ja loput omenakuutiot päälle.

2. Vatkaa kerma, sekoita yrttien kera ja kaada vuokaan, töki aineksia hieman jotta kerma valuu fileiden väliin. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!