1. Duchesseperunat: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi, kaada vesi pois, höyrytä kosteus pois perunoista ja soseuta sitten puristimella. Vatkaa joukkoon munankeltuaiset ja öljy niin, että muodostuu tasainen sose. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskotilla.
2. Voitele kattila ja lisää hienonnettu sipuli. Taita tai rullaa kalafileet nahkapuoli sisäänpäin ja aseta kala kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon kalaliemi, pane kansi päälle ja hauduta 10-12 minuutin ajan. Nosta kala kattilasta ja siivilöi liemi.
3. Kastike: Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Lisää kalaliemi, valkoviini ja kerma ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Silppua tilli ja mausta lopuksi kastike suolalla, pippurilla, tillillä ja tilkkasella sitruunamehua.
4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele uunivuoka ja pursota duchesseperunasose vuoan reunalle. Viipaloi tomaatti. Nosta kalat vuoan keskelle, kaada kastike päälle ja aseta tomaattiviipaleet päällimmäisiksi. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa, kunnes gratiini on kullanruskea, noin 15 minuutin ajan. Koristele tillinoksalla.