Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella
Hyvin valmistettu kalagratiini on ilo. Tämä on täydellistä ruokaa, jos haluat valmistella ruoan etukäteen ja vain gratinoida sen ennen tarjoilua. Kuten kuvassa, tarjoile gratiini mielellään äyriäisten ja keitettyjen herneiden kera.
Neljälle
- 600 g kalafileetä
- 200 g katkarapuja
- 2 rkl hienonnettua keltasipulia
- 3 rkl juustoraastetta
Kastike
- 4 dl kalalientä
- ½ dl valkoviiniä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Pommes duchesse
- 1 kg perunoita
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl neutraalia öljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta jauhettua muskottipähkinää
Koristeluun
- tilliä
Valmistusohje
1. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi, kaada vesi pois ja anna lopun kosteuden haihtua. Muussaa perunat, lisää munankeltuaiset ja öljy samalla vatkaten niin että massa sekoittuu hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
2. Voitele kattila ja laita hienonnettu sipuli kattilaan. Taita tai kääri kala nahkapuoli sisäänpäin ja laita kala kattilaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kalaliemi ja valkoviini, laita kansi päälle ja keitä kalaa hiljalleen 10-12 minuuttia. Ota kala kattilasta ja siivilöi liemi.
3. Kastike: Sulata voi, sekoita jauhot mukaan. Lisää liemi ja kerma, keitä hiljalleen 15-20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla keittämisen loppua kohti.
4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Voitele uuninkestävä vuoka ja pursota duchesse sen reunoille. Laita kala vuoan keskelle, lado katkaravut sen päälle, kaada päälle kastike, ripottele päälle juusto ja gratinoi uunissa kunnes pinta on kauniin kullanruskea, n. 15 minuuttia. Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka