Kalalla täytettyä paprikaa maissipuuron kera

Tähän ruokalajiin sopivat kiinteät, valkolihaiset kalat kuten kolja, kuha tai turska. Alkuperäisreseptissä paprikan sijaan käytetään poblanochiliä.

Neljälle

  • 400 g keitettyä kalafileetä
  • 4 vihreää paprikaa
  • 2 kevätsipulia
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 1 tl chilipippuria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 dl kalalientä

Maissipuuro

  • 2 dl polentaryynejä
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maissia

Valmistusohje

1. Maissipuuro: Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää voi ja suola, vatkaa mukaan polenta. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja laita kansi päälle. Anna hautua 30-40 minuuttia, sekoittele välillä. Soseuta maissit ja lisää puuroon.

2. Paloittele kala pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paprikoista pituussuuntaan viipale ja hienonna viipaleet. Poista paprikoista siemenet, laita paprikat voideltuun paistokasariin. Puhdista ja viipaloi kevätsipulit. Paista sipulia ja paprikasilppua öljyssä. Ota pannu liedeltä, kääntele mukaan kala. Mausta chilipippurilla, suolalla ja pippurilla.

3. Täytä paprikat kalaseoksella. Kaada päälle liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tarjoile maissipuuron kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!