Polentaa paistetun parsan ja peston kera
Tässä reseptissä polenta tarjoillaan paistetun parsan ja peston kera. Parsasesongin ulkopuolella voi käyttää mustajuurta. Peston tilalla voi käyttää tryffeliöljyä, joka toisaalta maksaa paljon, mutta toisaalta kestää pitkään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ litraa kasvislientä
- 125 g polentaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita ja oliiviöljyä paistamiseen
- 250 g vihreää parsaa
- parmesaanilastuja
- rakuunaa tai kirveliä
- 1 dl pestoa
Valmistusohje
1. Keitä kasvisliemi, lisää polentaryynit samalla voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on täysin tasainen. Keitä polentapuuroa 20-30 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja lisää parmesaanijuustoa. Mausta suolalla ja pippurilla jotta polenta saa kunnolla makua. Kumoa polenta huuhdellulle lautaselle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.
2. Leikkaa polentasta kolmioita, neliöitä tai juomalasin avulla pyöreitä paloja. Paista polenta kullanväriseksi pienessä voi- ja öljymäärässä paistinpannulla. Pidä polenta lämpimänä uunissa.
3. Leikkaa parsoista sopivankokoisia paloja ja paista ne rapeiksi tilkassa oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lado parsanpalaset paistetun polentan päälle juuston, yrttien ja peston kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku