Tattipolenta
Tämä Tattipolenta-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 1.1.2009.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g polenta jauhoja
- 1,5 l kasvislientä
- ½ sitruunan mehu
- 2 dl Parmesan juusto raastetta
- Suolaa, valkopippuria
- 250 g tatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 1 oksa rosmariinia
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi tai liemi ja lisää polentajauho.
2. Alenna hellan lämpötilaa ja sekoita hiljakseen niin että ryynit sekoittuvat liemeen tasaisesti, ilman paakkuja. Sekoita aina silloin tällöin keittämisen aikana.
3. Noudata keittäessä polentajauhon valmistajan antamaa keittoaikaa. Parhaita polentajauhoja tulee keittää vähintään tunti mutta 90-120 minuuttia.
4. Leikkaa tatin kannat kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla rosmariinin oksan kanssa, oliiviöljyssä.
5. Viimeistele polenta parmesanjuustolla ja voi nokareella. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla.
Tarjoillessa kaada paistetut tatit polentan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"