Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdetut balsamicojuurekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paahdetut juurekset käyvät kevyeksi lisukkeeksi lounaalle.

Ainekset

  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakka
  • 2 rosamunda- perunaa
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 0,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • tai 1 tl kuivattua

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat, palsternakat ja perunat kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, balsamietikkaa , hunaja, suola ja mustapippuria. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset uunivuokaan.

Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ’hattu’ eli kynsien päät pois. Nosta valkosipulit ja lorauta niiden päälle vielä oliiviöljyä.

Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijuurekset