Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalkkunakroketit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yleiskone on suureksi avuksi lihan jauhamisessa. Kroketit saavat levätä viileässä yön yli. Ruoan teko kannattaa siis aloittaa jo edellisenä päivänä. Parhaan lopputuloksen saat tuoreilla sienillä, mutta tarvittaessa myös säilötyt sienet käyvät mainiosti.

Ainekset

  • 4 annosta

Kroketit

  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 dl keitettyä tai paistettua kalkkunaa
  • 2 rkl paistettuja sieniä
  • 2 munakeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria
  • voisulaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja

Kastike

  • 300 g sieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl portviiniä
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Paista sienet. Kuumenna kaksi desiä kermaa kattilassa. Kuullota suurukseksi voita ja jauhoja toisessa kattilassa. Nosta suurus pois liedeltä ja lisää lämmin kerma joukkoon. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan. Seos saa olla melko paksua. Jauha liha hienoksi tehosekoittimessa. Hienonna paistetut sienet. Sekoita liha, sienihakkelus ja jauho-kermaseos keskenään. Sekoita joukkoon keltuaiset, suola ja pippuri ja kaada sitten taikina voideltuun vuokaan. Voitele pinta voisulalla. Anna jäähtyä.

2. Jaa kiinteytynyt massa paloiksi ja muotoile niistä pitkänomaisia kroketteja. Pyöräytä niitä ensin jauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja viimeksi korppujauhoissa. Anna vetäytyä viileässä yön yli. Friteeraa kroketteja kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.

3. Kastike: Puhdista ja hienonna tuoreet sienet. Paista voissa kullankeltaisiksi. Ripottele päälle jauhoja, sekoita, kaada joukkoon kerma ja keitä hiljalleen viisi minuuttia. Mausta portviinillä, suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa