Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohikvenellit valkoviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kvenellit ovat suosittua, ranskalaista ravintolaruokaa. Tehosekoitin on valmistuksessa oiva apu.

Neljälle

  • 400 g ruodotonta, tuoretta lohifileetä
  • 2 tl suolaa
  • 2 munanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • valkopippuria myllystä
  • 4 dl kalalientä (kuutiosta)
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 pientä salottisipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g suolatonta voita
  • 4 rkl kirjolohenmätiä
  • 225 g lehtipinaattia

JOS haluat tehdä voitaikinakaloja

  • valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Sekoita lohi ja suola tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Lisää munanvalkuaiset ja sekoita kunnolla. Kaada kulhoon ja lisää kerma vähän kerrallaan, sekoita välillä. Mausta cayennepippurilla ja valkopippurilla. Laita seos kylmään. Kuumenna kevyesti suolattua vettä suuressa, matalassa kattilassa. Muotoile lohitaikinasta kananmunan kokoisia pullia kylmään veteen kastettujen lusikoiden avulla. Keitä hiljaa kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia molemmin puolin. Nosta kvenellit reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä.

2. Kastike: Hienonna salottisipulit. Keitä kalalientä ja viiniä sipulin kera kokoon kunnes jäljellä on 2 dl nestettä. Siivilöi liemi. Lisää kerma ja keitä kunnes kastikkeen sakeus on hyvä, lisää voi samalla vatkaten, maista. Pidä kastike lämpimänä.

3. Paista pinaatti voissa ja jaa lämpimille lautasille. Asettele pari kvenelliä pinaatin päälle, kaada päälle kastiketta ja koristele mädillä.

VINKKI! Voitaikinakalat: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa voitaikinasta kalanmuotoisia paloja. Vatkaa muna, penslaa kalat munalla. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista 5 minuuttia tai kunnes kalat ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä ritilän päällä, tarjoile kvenellien kera koristeena.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat