Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät
Savustettu kalkkunanrinta on mehukas ja makoisa leivänpäällinen. Kun kalkkunaleikkeleeseen lisäät vielä waldorfsalaatin, saatkin jo kokonaisen aterian. Aidossa waldorfissa kuuluu olla juuriselleriä, mutta varsiselleri on rapeampaa.
Neljälle
- 8 viipaletta grahamleipää
- 400 g savukalkkunaa viipaleina
Waldorfsalaatti
- ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- 1 sellerinvarsi
- ½ omena
- ½ dl saksanpähkinöitä
- ½ dl suikaloitua jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Walldorsalaatti: Sekoita keskenään kermaviili ja majoneesi. Kuori ja suikaloi omena sekä sellerinvarsi ja sekoita majoneesiseokseen. Suikaloi jäävuorisalaatti, rouhi pähkinät ja sekoita nekin salaattiin.
2. Paahda leipäsiivut. Jaa kalkkunaviipaleet neljälle leivälle. Lusikoi päälle salaattia ja paina kevyesti päälle toiset leipäviipaleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka