Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Savustettu kalkkunanrinta on mehukas ja makoisa leivänpäällinen. Kun kalkkunaleikkeleeseen lisäät vielä waldorfsalaatin, saatkin jo kokonaisen aterian. Aidossa waldorfissa kuuluu olla juuriselleriä, mutta varsiselleri on rapeampaa.

Neljälle

  • 8 viipaletta grahamleipää
  • 400 g savukalkkunaa viipaleina

Waldorfsalaatti

  • ½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 sellerinvarsi
  • ½ omena
  • ½ dl saksanpähkinöitä
  • ½ dl suikaloitua jäävuorisalaattia

Valmistusohje

1. Walldorsalaatti: Sekoita keskenään kermaviili ja majoneesi. Kuori ja suikaloi omena sekä sellerinvarsi ja sekoita majoneesiseokseen. Suikaloi jäävuorisalaatti, rouhi pähkinät ja sekoita nekin salaattiin.

2. Paahda leipäsiivut. Jaa kalkkunaviipaleet neljälle leivälle. Lusikoi päälle salaattia ja paina kevyesti päälle toiset leipäviipaleet.

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa