Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetyt kalkkunakääröt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalkkunakääröt ovat mukava alkupala tai noutopöydän herkku. Kauniina kesäpäivänä ne käyvät kevyeksi lounaaksikin uusien perunoiden kera. Kaiken lisäksi tämä on helposti laitettava herkku ja sopii myös painoaan tarkkaileville. Noutopöydän lajiksi tämä ohje on helppo tuplata tai triplata.

Neljälle

  • 8 viipaletta savustettua kalkkunanrintaa
  • 2 avokadoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeeksi

  • 1 ruukku basilikaa
  • öljyä paistamiseen
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 ruukku vihreää salaattia
  • 4 rkl pinjansiemeniä
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatinlehdet. Puolita tomaatit. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Irrota basilikanlehdet varsista. Säästä muutama lehti koristeeksi. Suikaloi loput lehdet ja kuullota ne nopeasti öljyssä kuumalla pannulla. Sekoita joukkoon pinjansiemenet ja suolaa.

2. Puolita avokadot ja poista siemenet. Soseuta avokadojen malto ja sekoita joukkoon suolaa ja pippuria. Purista sekaan sitruunamehu ja sekoita huolella. Nosta avokadososenokare jokaiselle kalkkunaviipaleelle ja kääri ne rullalle.

3. Asettele kalkkunakääröt salaattipedille, koristele kirsikkatomaateilla sekä basilikanlehdillä ja jaa basilika-pinjansiemensekoitus päälle. Purista annoksille sitruunamehua ja tipauta muutama tippa oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa