Täytetyt kalkkunakääröt
Kalkkunakääröt ovat mukava alkupala tai noutopöydän herkku. Kauniina kesäpäivänä ne käyvät kevyeksi lounaaksikin uusien perunoiden kera. Kaiken lisäksi tämä on helposti laitettava herkku ja sopii myös painoaan tarkkaileville. Noutopöydän lajiksi tämä ohje on helppo tuplata tai triplata.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 viipaletta savustettua kalkkunanrintaa
- 2 avokadoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl sitruunamehua
Koristeeksi
- 1 ruukku basilikaa
- öljyä paistamiseen
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 ruukku vihreää salaattia
- 4 rkl pinjansiemeniä
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatinlehdet. Puolita tomaatit. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Irrota basilikanlehdet varsista. Säästä muutama lehti koristeeksi. Suikaloi loput lehdet ja kuullota ne nopeasti öljyssä kuumalla pannulla. Sekoita joukkoon pinjansiemenet ja suolaa.
2. Puolita avokadot ja poista siemenet. Soseuta avokadojen malto ja sekoita joukkoon suolaa ja pippuria. Purista sekaan sitruunamehu ja sekoita huolella. Nosta avokadososenokare jokaiselle kalkkunaviipaleelle ja kääri ne rullalle.
3. Asettele kalkkunakääröt salaattipedille, koristele kirsikkatomaateilla sekä basilikanlehdillä ja jaa basilika-pinjansiemensekoitus päälle. Purista annoksille sitruunamehua ja tipauta muutama tippa oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka