Tuliset kalkkunatikut

Sami Garam valmistaa tuliset kalkkunatikut itämaiseen tapaan. Kokeile helppoa ohjetta ja nauti mureasta kalkkunasta rieskan ja maistuvan kastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 600 g kalkkunavartaita
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 1 tulinen chili
  • pepperoneja (säilyke)
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 prk creme fraiche (ranskalaiset yrtit)
  • tuoretta korianteria
  • 1 prk mangoviipaleita
  • 1 paketti halloumijuustoa
  • 1 pkt rieskaa
  • öljyä

Valmistusohje

Leikkaa chili ja säilykepepperoni hakkeeksi ja yhdistä jogurtin ja paprikajauheen kanssa.

Ohenna ja happamoita marinadia hiukan sitruunamehulla ja mausta kalkkunatikut näin saadulla kastikkeella. Anna marinoitua mielellään ainakin kaksi tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin jääkaapissa. Pyyhi tikuista ylimääräinen marinadi pois ja kuumenna se pannulla.

Grillaa vartaat kypsiksi ja nosta kuumaan jogurttiin.

Mausta yrtti-creme fraiche silputulla korianterilla saadaksesi siihen itämaisen säväyksen.

Leikkaa mango ja halloumi suikaleiksi ja lämmitä ne nopeasti parilatasolla tai pannulla.

Sivele rieskat öljyllä ja grillaa ne kuumiksi ja pinnaltaan rapeiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.