Kalkkunawokki
Kalkkunanliha on hieman vahvemman makuista kuin kanan. Kalkkuna on myös mehukkaampaa kuin kana. Kokeile kalkkunasuikaleiden wokkausta maukkaiden kasvisten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g suikaloitua kalkkunaa
- 1 keltasipuli
- 5 salaattisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 tl suolaa
- 250 g brokkolia (parsakaalia)
- 1 porkkana
- ½ punainen paprika
- öljyä wokkaamiseen
Valmistusohje
1. Leikkaa kalkkunanfileet suikaleiksi. Suikaloi sipuli ja leikkaa salaattisipulit pienemmiksi paloiksi. Viipaloi valkosipuli. Sekoita öljy, seesamiöljy ja suola. Laita kalkkunapalat ja sipulit öljyyn marinoitumaan.
2. Leikkaa parsakaali pienemmiksi paloiksi. Kuori porkkana, puhdista paprika siemenistä ja suikaloi. Keitä parsakaali ja paprika kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia, kaada vesi pois.
3. Wokkaa kalkkunasuikaleet vähän kerrallaan. Et tarvitse ylimääräistä öljyä wokkaukseen. Pidä liha lämpimänä samalla kun wokkaat vihannekset tilkassa öljyä. Lisää kalkkuna ja anna kaiken lämmetä läpikotaisin. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku