Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanapata ananaksen ja sokeriherneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on melko tulinen pataruoka, jossa on useita makuvivahteita. Sopii hyvin lämpimäksi ruoaksi keitetyn riisin kanssa, mutta miksei myös karibiahenkiseen noutopöytään. Reseptin voi hyvin tuplata, mutta varo hieman chiliä.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 2 sitruunaruohoa
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl öljyä
  • 1 l kanalientä
  • 1 tuore ananas
  • ½ nippua ruohosipulia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 100 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Leikkaa fileet paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa sitruunaruohot pätkiksi. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja suikaloi palko. Kuullota sipuli öljyssä, lisää inkivääriraaste, sitruunaruoho ja chili. Kaada sekaan kanaliemi.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää broileripalat. Anna kiehua 10 minuuttia ilman kantta. Leikkaa ananas neljään lohkoon. Leikkaa pois puumainen sisus ja kuoret ja kuutioi malto. Hienonna ruohosipuli.

3. Lisää pataan ananaspalat ja ruohosipuli ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää sokeriherneet, jotka tarvitsevat vain puolen minuutin kiehautuksen.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata