Linguine chilisimpukoiden kanssa

Tästä ei perjantain ruoka työn jälkeen parane: hyvää, herkullista, terveellistä ja helppotekoista.

Neljälle

  • 1 kg (runsas) sinisimpukoita
  • 240 g linguine-pastaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 dl kuivaa sherryä
  • 2 rkl persiljasilppua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla.. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa.

2. Keitä pasta suolavedessä. Keitä lähes kypsiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja silppua chili. Kuullota chili ja valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää lämpöä ja laita simpukat joukkoon, kaada päälle sherry ja sulje kansi. Ravista kattilaa muutaman kerran keittämisen aikana. Tarkista, että kaikki simpukat ovat avautuneet (parin minuutin kuluessa). Heitä pois ne, jotka eivät avaudu.

3. Kaada melkein kypsä pasta simpukkakattilaan, sulje kansi ja keitä, kunnes pasta on valmista. Lisää kattilaan puolet persiljasilpusta ja ravista. Kaada pasta ja simpukat isolle vadille. Ripota loppu persilja pinnalle ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.