Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juopunut spaghetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä resepti todistaa, että maistuva ateria voi olla hyvinkin vaivaton valmistaa. Täytyy vain tietää, mitkä ainekset sopivat yhteen, joskus jopa puoli kahteen, jos pikkutunneille asti mennään, hih.

4 hengelle

  • 454 g spaghettia
  • 3-4 sardellifilettä, pilkottuna
  • 2 lasillista punaviiniä
  • 1/2 kuppia raastettua pecorino-juustoa
  • pieni nippu persiljaa, hyvin silputtuna
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä, hyvin pilkottuna
  • 3 kuivattua chilipippuria, murskattuna
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

Mutta spaghetti ja punaviini yhdessä, ah, eikö se ole jotain!

- Kiehauta suolattu vesi isossa kattilassa. Lisää spaghetti ja keitä 7 - 8 minuuttia.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa. Lisää valkosipuli, pilkotut sardellit sekä chilit ja keitä 2 - 3 minuutin ajan.

- Nosta melkein-al-dente -vaiheessaan oleva spaghetti kattilasta ja laita se pannulle jatkamaan kypsymistään. Sekoita hyvin.

- Kaada punaviini ja anna imeytyä spaghettiin kunnes pasta on valmis.

- Lisää silputtu persilja ja raastettu pecorino-juusto. Sekoita hyvin.

- Poista lämmöltä ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapasta