Juopunut spaghetti
Tämä resepti todistaa, että maistuva ateria voi olla hyvinkin vaivaton valmistaa. Täytyy vain tietää, mitkä ainekset sopivat yhteen, joskus jopa puoli kahteen, jos pikkutunneille asti mennään, hih.
4 hengelle
- 454 g spaghettia
- 3-4 sardellifilettä, pilkottuna
- 2 lasillista punaviiniä
- 1/2 kuppia raastettua pecorino-juustoa
- pieni nippu persiljaa, hyvin silputtuna
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä, hyvin pilkottuna
- 3 kuivattua chilipippuria, murskattuna
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
Mutta spaghetti ja punaviini yhdessä, ah, eikö se ole jotain!
- Kiehauta suolattu vesi isossa kattilassa. Lisää spaghetti ja keitä 7 - 8 minuuttia.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa kastikepannussa. Lisää valkosipuli, pilkotut sardellit sekä chilit ja keitä 2 - 3 minuutin ajan.
- Nosta melkein-al-dente -vaiheessaan oleva spaghetti kattilasta ja laita se pannulle jatkamaan kypsymistään. Sekoita hyvin.
- Kaada punaviini ja anna imeytyä spaghettiin kunnes pasta on valmis.
- Lisää silputtu persilja ja raastettu pecorino-juusto. Sekoita hyvin.
- Poista lämmöltä ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa