Kuivattua turskaa tomaatti-oreganokastikkeessa
Kalliokuivattua turskaa löytyy useista markettien kalakaupoista. Jos kuitenkin valitset kuivasuolatun turskan, upota se isoon, vettä täynnä olevaan kulhoon likoamaan noin kahdeksi päiväksi. Vaihda vettä 3-4 kertaa per päivä.
4 hengelle
- 900g kovetettua turskaa, luutonta
- jauhoa
- 1 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 kuppia kapriksia
- 225g t tölkkitomaatteja
- 1 ruokalusikallinen oreganoa, murskattuna
- pieni nippu persiljaa, hyvin silputtuna
- suolaa maustamiseen
Tee näin
Valmistusohje
Tämä toimenpide pehmentää turskan taas ja varmistaa, ettei se ole liian suolaista. Pizzaiola-kastike on saanut nimensä siitä, että se muistuttaa pizzaan lisättävää kostukekastiketta.
- Leikkaa turska 2 x 2 kuutioiksi. Pyöritä paloja jauhoissa.
- Lämmitä isossa kastikepannussa 1 kuppi neitsytoliiviöljyä. Varmista, että öljy on kuumaa, sillä muutoin turskan tulee liikaa öljyä.
- Paista kalat kullanruskeiksi molemmin puolin.
- Kuumenna toisessa kastikepannussa loput neitsytoliiviöljyt.
- Lisää valkosipuli ja chilipippurit ja anna paistua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit mehuineen ja riko muutama tomaatti puukauhalla.
- Lisää oregano ja suola ja keitä 5 minuutin ajan.
- Laita turska kastikkeeseen ja paista 2 minuutin ajan.
- Ripottele tuore persilja ja tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku