Tämä toimenpide pehmentää turskan taas ja varmistaa, ettei se ole liian suolaista. Pizzaiola-kastike on saanut nimensä siitä, että se muistuttaa pizzaan lisättävää kostukekastiketta.
- Leikkaa turska 2 x 2 kuutioiksi. Pyöritä paloja jauhoissa.
- Lämmitä isossa kastikepannussa 1 kuppi neitsytoliiviöljyä. Varmista, että öljy on kuumaa, sillä muutoin turskan tulee liikaa öljyä.
- Paista kalat kullanruskeiksi molemmin puolin.
- Kuumenna toisessa kastikepannussa loput neitsytoliiviöljyt.
- Lisää valkosipuli ja chilipippurit ja anna paistua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit mehuineen ja riko muutama tomaatti puukauhalla.
- Lisää oregano ja suola ja keitä 5 minuutin ajan.
- Laita turska kastikkeeseen ja paista 2 minuutin ajan.
- Ripottele tuore persilja ja tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.