Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuivattua turskaa tomaatti-oreganokastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalliokuivattua turskaa löytyy useista markettien kalakaupoista. Jos kuitenkin valitset kuivasuolatun turskan, upota se isoon, vettä täynnä olevaan kulhoon likoamaan noin kahdeksi päiväksi. Vaihda vettä 3-4 kertaa per päivä.

4 hengelle

  • 900g kovetettua turskaa, luutonta
  • jauhoa
  • 1 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 kuppia kapriksia
  • 225g t tölkkitomaatteja
  • 1 ruokalusikallinen oreganoa, murskattuna
  • pieni nippu persiljaa, hyvin silputtuna
  • suolaa maustamiseen

Tee näin

    Valmistusohje

    Tämä toimenpide pehmentää turskan taas ja varmistaa, ettei se ole liian suolaista. Pizzaiola-kastike on saanut nimensä siitä, että se muistuttaa pizzaan lisättävää kostukekastiketta.

    - Leikkaa turska 2 x 2 kuutioiksi. Pyöritä paloja jauhoissa.

    - Lämmitä isossa kastikepannussa 1 kuppi neitsytoliiviöljyä. Varmista, että öljy on kuumaa, sillä muutoin turskan tulee liikaa öljyä.

    - Paista kalat kullanruskeiksi molemmin puolin.

    - Kuumenna toisessa kastikepannussa loput neitsytoliiviöljyt.

    - Lisää valkosipuli ja chilipippurit ja anna paistua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit mehuineen ja riko muutama tomaatti puukauhalla.

    - Lisää oregano ja suola ja keitä 5 minuutin ajan.

    - Laita turska kastikkeeseen ja paista 2 minuutin ajan.

    - Ripottele tuore persilja ja tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

    Tuoreimmat aiheesta

    Turskaa