Kampelafileet pinaattipedillä

Kaikki erilaiset kampelat ovat helppoja ja nopeita valmistaa makoisaksi ruoaksi. Vaihtele sesongin mukaan pinaattipeti mangoldiksi tai jopa nokkosen versoiksi keväällä.

Neljälle

  • 600 g kampelafileitä
  • 1 l pinaattia
  • 1 dl ruohosipulisilppua
  • 5 dl kalafondia tiivisteestä
  • muskottiraastetta
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Tarjoiluun

  • jasmiini- tai basmatiriisiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Taita fileet kahtia.

2. Huuhtele pinaatit ja silppua ne karkeahkosti. Paista silppu kevyesti voissa. Voitele uunivuoka ja laita pinaattihake pohjalle. Ripottele päälle ruohosipulisilppu ja mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskotilla.

3. Aseta fileet pinaattipedille ja kaada fondi päälle. Tipauta pinnalle muutama voinokare. Peitä foliolla ja laita uuniin 15-20 minuutiksi, kunnes kala on melkein kypsää. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja anna ruoan saada vielä väriä uunissa ilman foliota.

4. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile ohessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!