Paprikakala

Ihanan värikäs vihannessekoitus sopii kaikille kaloille.

Kahdeksalle

  • 1,2 kg eri kalafileitä
  • 3 sipulia lohkoina
  • 200 g herkkusieniä siivuina
  • 3 isoa paprikaa siivuina
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 tl oreganoa
  • sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Mausta kalat suolalla ja mahdollisesti pippurilla. Aseta kalat yhteen tai kahteen kerrokseen voideltuun uunivuokaan.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuullota sieni- ja paprikaviipaleita öljyssä pannulla, Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää valutetut tomaatit, mausta suolalla ja oreganolla. Sekoita sitruunamehu ja tomaattienliemi ja kaada pannuun. Anna seoksen kiehua 5 minuuttia ja kaada sitten kalojen päälle vuokaan. Höylää vähän kylmää voita pinnalle ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!