Paprikakala
Ihanan värikäs vihannessekoitus sopii kaikille kaloille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 1,2 kg eri kalafileitä
- 3 sipulia lohkoina
- 200 g herkkusieniä siivuina
- 3 isoa paprikaa siivuina
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
- 1 tl oreganoa
- sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Mausta kalat suolalla ja mahdollisesti pippurilla. Aseta kalat yhteen tai kahteen kerrokseen voideltuun uunivuokaan.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuullota sieni- ja paprikaviipaleita öljyssä pannulla, Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää valutetut tomaatit, mausta suolalla ja oreganolla. Sekoita sitruunamehu ja tomaattienliemi ja kaada pannuun. Anna seoksen kiehua 5 minuuttia ja kaada sitten kalojen päälle vuokaan. Höylää vähän kylmää voita pinnalle ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku