Paprikakala

Ihanan värikäs vihannessekoitus sopii kaikille kaloille.

Kahdeksalle

  • 1,2 kg eri kalafileitä
  • 3 sipulia lohkoina
  • 200 g herkkusieniä siivuina
  • 3 isoa paprikaa siivuina
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 tl oreganoa
  • sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Mausta kalat suolalla ja mahdollisesti pippurilla. Aseta kalat yhteen tai kahteen kerrokseen voideltuun uunivuokaan.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuullota sieni- ja paprikaviipaleita öljyssä pannulla, Purista valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää valutetut tomaatit, mausta suolalla ja oreganolla. Sekoita sitruunamehu ja tomaattienliemi ja kaada pannuun. Anna seoksen kiehua 5 minuuttia ja kaada sitten kalojen päälle vuokaan. Höylää vähän kylmää voita pinnalle ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.