Merikrottimedaljongit pekonikääreessä
Merikrottia on nimitetty maailman rumimmaksi kalaksi, mutta ulkonäkö unohtuu, kun saa maistaa kalan äärimmäisen herkullisen maun. Mehukas kala on kuin kotonaan pinaattipedillä ja punaviinikastikepeilissä ja muiden vahvojen makujen seurassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 merikrottimedaljonkia
- 4 pekoniviipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
Pinaatti
- 250 g pinaattia
- 225 g tuoreita herkkusieniä
- 1 sipuli
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 3 dl punaviiniä
- 1 kanaliemikuutio
- 2 tl voita
Lisäksi
- puisia cocktailtikkuja
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja suikaloi salotit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita ja herkkusieniä voissa, kunnes sipuli on kullankeltaista ja läpikuultavaa. Purista pakastepinaateista neste pois ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta 3 minuuttia.
2. Taputtele kalapalat kuiviksi ja kiedo pekonisiivu jokaisen medaljongin ympärille. Kiinnitä tikulla. Paista kalamedaljonkeja oliiviöljyssä keskilämmöllä noin 4 minuuttia puoleltaan.
3. Keitä viiniä kokoon, niin että puolet on jäljellä ja liuota kanaliemikuutio kiehuvaan viiniin. Kiillota kastike voinokareella. Lusikoi kastike peiliksi lämpimille lautasille. Jaa pinaattiseos lautasille ja nosta päällimmäiseksi kalamedaljongit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka