Merikrottimedaljongit pekonikääreessä

Merikrottia on nimitetty maailman rumimmaksi kalaksi, mutta ulkonäkö unohtuu, kun saa maistaa kalan äärimmäisen herkullisen maun. Mehukas kala on kuin kotonaan pinaattipedillä ja punaviinikastikepeilissä ja muiden vahvojen makujen seurassa.

Neljälle

  • 4 merikrottimedaljonkia
  • 4 pekoniviipaletta
  • 2 rkl oliiviöljyä

Pinaatti

  • 250 g pinaattia
  • 225 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tl voita

Lisäksi

  • puisia cocktailtikkuja

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja suikaloi salotit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita ja herkkusieniä voissa, kunnes sipuli on kullankeltaista ja läpikuultavaa. Purista pakastepinaateista neste pois ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta 3 minuuttia.

2. Taputtele kalapalat kuiviksi ja kiedo pekonisiivu jokaisen medaljongin ympärille. Kiinnitä tikulla. Paista kalamedaljonkeja oliiviöljyssä keskilämmöllä noin 4 minuuttia puoleltaan.

3. Keitä viiniä kokoon, niin että puolet on jäljellä ja liuota kanaliemikuutio kiehuvaan viiniin. Kiillota kastike voinokareella. Lusikoi kastike peiliksi lämpimille lautasille. Jaa pinaattiseos lautasille ja nosta päällimmäiseksi kalamedaljongit.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.