Lampaanreittä tillikastikkeessa

Tilliliha on vanhaa kotiruokaa, tässä se saa hieman nykyaikaista piristystä, ja etikka ja sokeri korvataan sitruunalla. Vehnäjauhosuurustuksen korvaamme vanhanajan munasuurustuksella.

Kuudelle

  • 1 ½ kg lampaanreittä luulla
  • vettä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl kahvikermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 munankeltuaista
  • ½ nippu tilliä

Valmistusohje

1. Päivä 1: Laita liha pataan veden kera, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto reikäkauhalla. Lisää suola ja pippurit ja kuori vaahto vielä kerran. Keitä liha mureaksi n. 45 minuuttia.

2. Nosta liha padasta ja siivilöi liemi. Leikkaa lihasta pois luut ja jänteet ja paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Jäähdytä myös liemi ja laita jääkaappiin yön yli.

3. Päivä 2: Purista sitruunamehu ja hienonna tilli. Kuori pois rasvakerros, joka on kerääntynyt liemen päälle. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lämmitä liha. Vatkaa kerma, sitruunamehu ja keltuaiset kulhossa ja lisää pataan samalla koko ajan sekoittaen. Padan tulee olla kuuma, mutta se ei saa kiehua sen jälkeen kun keltuaiset on lisätty. Lisää tilli ja mausta jauhetulla valkopippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!