Kanakeitto chilin ja limetin kera

Tämä aasialaistyyppinen, melko tulinen kanakeitto on lämmittävää ja raikasta samalla kertaa. Väsyneinkin ihminen tästä virkistyy.

Neljälle

  • 1 broileri
  • 2 litraa vettä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunaruoho
  • 4 limetinlehteä
  • 2 chiliä
  • 1 limetti

Tarjoiluun

  • 1 porkkana
  • 2 maissintähkää
  • 1 sipuli
  • ½ purjo
  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja pieni porkkanat, sipuli, valkosipulinkynnet ja sitruunaruoho. Halkaise chilipalot, raaputa pois siemenet. Pese limetti ja suikaloi kuori.

2. Kuumenna vesi kattilassa. Paloittele broileri pienempiin osiin ja laita kiehumaan. Lisää porkkanat, sipuli, valkosipuli, sitruunaruoho, chilit ja limetinkuori ja anna kiehua 30 minuuttia. Nosta broilerinpalat liemestä, irrota lihat ja leikkaa ne tarvittaessa pienemmiksi. Siivilöi liemi.

3. Kuori porkkana ja sipuli ja pieni ne. Viipaloi maissintähkät. Puhdista ja viipaloi purjo. Laita vihannekset ja korianterisilppu liemeen, lisää broilerinlihat ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua vielä 5 minuuttia ilman kantta ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!