Chilibroileri ja mangoa
Ellet löydä thaimaalaista chililaatua voit hyvin käyttää tavallisia chilejä. Tarjoile tulisenpuoleinen ruoka jasmiiniriisin kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 broileri
- 2 sitruunaruohoa
- 2 punaista thaichiliä
- 2 keltaista thaichiliä
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 5 dl vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 mango
- 2 limettiä
- 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta
Valmistusohje
1. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi. Pätki sitruunaruohot. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sipulisilppu öljyssä suuressa padassa. Lisää broileripalat ja paista myös ne. Lisää chilisilput ja sitruunaruohot ja kaada päälle vettä. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä kanapaloja liemessä 45 minuuttia.
3. Kuori mango, poista siemenet ja leikkaa hedelmän malto kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Ota sitruunaruohot pois keitinliemestä. Lisää mangokuutiot, limettimehu ja kalakastike. Kiehauta ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka