Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Chilibroileri ja mangoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellet löydä thaimaalaista chililaatua voit hyvin käyttää tavallisia chilejä. Tarjoile tulisenpuoleinen ruoka jasmiiniriisin kanssa.

Neljälle

  • 1 broileri
  • 2 sitruunaruohoa
  • 2 punaista thaichiliä
  • 2 keltaista thaichiliä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 5 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 mango
  • 2 limettiä
  • 1 rkl thaimaalaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi. Pätki sitruunaruohot. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipulisilppu öljyssä suuressa padassa. Lisää broileripalat ja paista myös ne. Lisää chilisilput ja sitruunaruohot ja kaada päälle vettä. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä kanapaloja liemessä 45 minuuttia.

3. Kuori mango, poista siemenet ja leikkaa hedelmän malto kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Ota sitruunaruohot pois keitinliemestä. Lisää mangokuutiot, limettimehu ja kalakastike. Kiehauta ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri